درحال مشاهده: تصفیه فاضلاب صنایع لبنی

,.


ادعونیاهدای خون
موسسه محک
اهداء عضو

تصفیه فاضلاب صنایع لبنی

۱۳۹۰/۰۶/۲۳
17:55
امیرحسین ستوده بیدختی
 | 
در خیلی از نقاط دنیا صنایع لبنی از مهمترین تولید کنندگان فاضلاب در آلودسازی آب ها تلقی می گردد در 1960 یکی از کمیته های سنای آمریکا اعلام کرد که صنایع لبنی دومین آلوده کننده جریان آب هستند.بدیهی است که در سال های گذشته با پیشرفت های بدست آمده در صنایع لبنی وبا توجه به قوانین و استاندارد های محیط زیست به میزان قابل توجهی از آلودگی این فاضلاب ها کاسته شده است.در صنایع لبنی مقادیر قابل توجهی آب به عنوان خنک کننده به کار می رود که این آب ها آلوده نیستند و نیازی به تصفیه ندارند در گذشته مایعاتی نظیر کف شیر و کف کره جزو مواد آلودگی فاضلابهای لبنی بودند ولی امروزه این مواد ترکیبات ارزشمندی هستند و همراه فاضلاب تخلیه و دفع نخواهند شد.معمولا فاضلاب های صنابع لبنی محتوی مقادیر قابل توجهی مواد آلی است ولی در اکثر موارد میتواند توام با فاضلاب شهری مورد تصفیه قرار گیرد ولی توصیه کرده اند بهتر است این عمل بعد از تصفیه مقدماتی برروی فاضلاب لبنی لمجام شود.مخصوصا جداسازی چربی و روغن از فاضلاب لبنی قبل از اختلاط با فاضلاب شهری باید انجام گیرد.در کارخانجات تولید مواد لبنی تهیه لبننیات و محصولات وابسته شامل موارد زیر هستند:-محل دریافت شیر-محل بطری نمودن شیر-تهیه پنیر-تهیه خامه-تهیه شیر خشک-تهیه بستنی-تهیه شیر تغلیظ شدهدرمحل دریافت شیر آن را از فروشندگان دریافت و بعد از وزن نمودن و تخلیه در مخازن ذخیره به عنوان ماده اولیه تتولید محصولات لبنی مورد استفاده قرار خواهد گرفتدر این محل فاضلاب تولیدی حاصل شستشوی تانکر های حمل شیر است.شیر بعد از پاستوریزاسیون بطری شده و به بازار عرضه خواهد شد.شستشوی بطری ها –کف کارگاه ها و ماشین آلات تولید کننده قسمتی از فاضلاب صنایع لبنی است.شیر بعد از پاستوریزاسیون و جداسازی خامه در محل تولید پنیر قرار گرفته و به آن اسید و سایرمواد مورد نیاز تولید پنیر اضافه شده تاکازیین به صورت لرد که عامل تولید پنیر است .در آن تولید شود ممکن است در این مرحله به آن خامه یا بعضی مواد دیگر اضافه نموده وبعد از شستشو ۀن را در بسته بندی های خاصی نگه داری می کنند.شستشوی حاصل از مواد تولیدی در این مرحله عملا فاضلاب تولیدی است.بعد از دریافت شیر و سانتریفوژ کردن آن خامه آن جدا خواههد شد.خامه ممکن است به بازار عرضه ویا با کره مخلوط گردد.آنچه از خامه در اثرسانتریفوژ جدا می شود ممکن است مورد مصرف انسان و یا حیوانات قرار گیرد.وبلاخره تولید شیر تغلیذ شده و شیرخشک وبستنی که جزو مهمترین محصولات کارخانجات لبنیات سازی هستند هر کدام می تواند مولد مفادیری فاضلاب باشد.منابع تولید فاضلاب صنایع لبنی:-آب شستشوی مخازن در محل دریافت شیر-آب شستشوی دورسازی محصولات از شیرآلات-لوله ها-ماشین آلات-آب شستشوی روزانه کلیه تاسیسات-آب شستشوی کف کارگاه ها-آب شستشوی قطرات شیرنشتی از روی ماشین آلات-لجن های خروجی از ته نشینی های تصفیه خانه-شستشوی ذرات کازیین وپنیر-آب شستشوی محل پاره شدن پاکت شیر-آب شستشوی ماشین آلات بعد از روغن کاری-آب تخلیه دیگهای بخار-آب شستشوی رزین های تبادل یونیفاضلاب صنابع لبنب تقریبا خنثی یا کمی قلیایی هستند.ولی ممکن است به سرعت کمی حالت اسیذی یابند زیرا قند شیر میتواند به اسید لاکتیک تبدیل گردد .لاکتوز موجود در فاضلاب های لبنی به علت کمبود اکسیژن ممکن است به اسید لاکتتیک تبدیل شود که در اثر پایین آمدن  PH کازیین رسوب می کند.این فاضلاب مفادیر ناچیزی مواد معلق دارند و بوی ناشی از اسید بوتیریک حاصل از متلاشی شدن کازیین نیز موجود می باشد.ازنظر آلودگی BOD می توان گفت هر 100 پوند شیر قادر به تولید 10 پوندBOD است.مهمترین خصوصیات فاضلاب لبنی که در تصفیه باید مورد توجه قرار گیرد:-تغییرات حجمی  و کیفی فاضلاب ها ی لبنی در مدت کاری کارخانه هل بهصورت روزانه و فصلی-درجه حرارت فاضلاب ها-PH-چربی و روغن-مواد آلی و مواد معلق قابل ته نشینی-ازت و فسفر-BOD زیاد فاضلاب هامهمترین فرآیندهای تصفیه فاضلاب لبنی در موارد زیر دسته بندی می شود:الف-یکنواخت سازی فاضلاب های تولیدی که باتوجه به کیفیت و کمیت متغییر فاضلاب های لبنی در ساعات مختلف روز و درجهت تنظیم PH لازم است فاضلاب های لبنی قبل از انجام عملیات تصفیه یکنواخت سازی شود.ظرفیت حوض یکنواختی می تواند بین 4 تا 6 ساعت ظرفیت متوسط تولیدی فاضلاب لبنی باشدلازم است محتویات حوض یکنواختی درجهت جلوگیری از سپتیک شدن هوادهی گرددومیزان انرژی لازم در این مورد بین 0.4 تا 8 وات بر متر مکعب و به طور متوسط 3 تا 4 وات بر متر مکعب تعیین شده و در صورت نیاز فاضلاب ورودی به این حوض رابا افزودن اسید سولفوریک تنظیم PH می نمایند.ب-توجه به مقادیر بالای چربی و روغن که باتوجه به  حرارت فاضلاب حذف چربی را مشکل می نماید.اصولا در حرارت های بالاتر از 35 درجه سانتیگراد چربی گیری در حوض هلی حذف روغن با مشکلاتی مواجه است.چربی گیر های باهوادهی ممتد برای این منظور بیشتر توصیه شده اندضمنا حذف چربی و ورغن در PH های اسیذی انجام خواهد شد و در PH بالاتر از 8.5 چربی ها بصورت تمولسیون در خواهند آمد که حذف آن ها به سختی امکان پذیر است.ج-آشغال گیری و ته نشینی:آشغالگیر های با فواصل 1 تا 5 میلی متر که با زاویه در مسیر ورود فاضلاب به تصفیه خانه قرار می گیرد قادر به حذف مواد معلق شناور ودرشت است.بعضی مواد معلق در فاضلاب را باید سریعا حذف نمود تا به صورت محلول در نیامده و باعث افزایش  BOD نگرددو در بیشتر موارد نیاز به حذف مواد معلق دانه ای است که با ورود به تاسیسات مکانیکی و برقی ایجاد مشکل می کنند خواهد بود.د-چ.ن حرارت فاضلاب در فرآیند تصفیه ایجاد اشکال می کند توصیه کردند با هر روش ممکن با کاهش آن اقدام شود.ضمنا چون در تصفیه بیولوژیکی فاضلاب لازم است بین BOD و ترکیبات ازتی و فسفری رابطه P÷N÷BOD مساوی 1÷5÷100 باشد درصورت نیاز ترکیبات ازتی و فسفری به فاضلاب اضافه شود.م-مهمترین روش های تصفیه بیولوژیکی فاضلاب های لبنی:A=لجن فعال متعارفB=لجن فعال به طریق هوادهی گستردهC=لجن فعال Oxadtion-DITCHD=روش های لاگونی به صورت هوازی و بی هوازی و هوادهیE=روش SBAF=روش UASB و بعد از آن لجن فعالG=بستر باکتریتجربه نشان داده که لجن فعال بهترین روش تصفیه فاضلاب صنابع لبنی است زیرا هم در برابر شک مقاوم است و هم بهره برداری از آن ساده است و هم کیفیت فاضلاب تصفیه شده در حد استاندارد های موجود خواهد بود .تمام روش های بیولوژیکی بین 90 تا 97 درصد BOD  فاضلاب را حذف خواهند نمود.نوع و میزان لجن تولیدی در روش های بیولوژیکی مربوط به BOD فاضلاب و انواع فعالیت میکروارگانیسم ها است البته غلظت و نوع مواد معلق هم در آن بی تاثیر نیست.لجن زاید تصفیه فاضلاب لبنی تقریبا شامل یک تا پنج درصد حجم فاضلاب مورد تصفیه است .لجن تصفیه فاضلاب لبنی با 7.8 درصد مواد خشک . 0.4 پتاسیم . یک درصد فسفر کود مناسبی برای زمین های کشاورزی است.استفاده از لجن خشک کنی هم در بی آب کردن لجن هاکاربردمناسبی داردولی به مقدار قابل توجهی زمین نیاز خواهد داشت. منبع:تصفیه فاضلاب صنعتی -دکتر علیرضا خسروی-مهندس مرتضی حسینیان-مهندس عباس سادات منصوریافزايش كيفيت فرايند تصفيه آب با نانوغشاها چندلايه‌اي - جمعه یکم بهمن 1389نانو تيوپهاي كربني و روشهاي ساخت آنها - جمعه یکم بهمن 1389ازتوباکتر - جمعه یکم بهمن 1389حمایت یونیدو از ضدعفونی خاک توسط بخار آب به جای استفاده از سموم مخرب لایه ازون - جمعه یکم بهمن 1389اکواپونیک چیست - جمعه یکم بهمن 1389روش هاي تصفيه فاضلاب هاي صنعتي - جمعه یکم بهمن 1389بیماریزایی E.coli - جمعه یکم بهمن 1389آموزش نرم افزار سه بعدی سازی 3D Max - جمعه یکم بهمن 1389تصفيه خانه فاضلاب قم - جمعه یکم بهمن 1389عناصر ناچیز موجود در آب Tracc E lement - جمعه یکم بهمن 1389مبانی کار تصفیه‌خانه‌های آب - جمعه یکم بهمن 1389تصفیه خانه های فاضلاب - جمعه یکم بهمن 1389تجارب آماده سازی اطلاعات درشبكه آبیاری تحت فشار گردیان - جمعه یکم بهمن 1389آلودگی های استخر شنا و روشهای رفع آن - پنجشنبه سی ام دی 1389پمپهاي مخصوص آب شور - پنجشنبه سی ام دی 1389روش هاي تلفيقي فاضلاب هاي صنعتي - پنجشنبه سی ام دی 1389طراحی سه بعدی 3D Max - پنجشنبه سی ام دی 1389بررسی مطالعاتی روشهای خالص سازی آب با به کارگیری فناوری نانو - پنجشنبه سی ام دی 1389تغییر سیستم مختصات یک فایل وکتوری GIS - پنجشنبه سی ام دی 1389نحوه رفع سختی آب - چهارشنبه بیست و نهم دی 1389فاضلاب ،عامل رشد کشند قرمز - چهارشنبه بیست و نهم دی 1389تصفیه فاضلاب صنعتی- روغنی - چهارشنبه بیست و نهم دی 1389بهداشت آب در بروز بلایا - چهارشنبه بیست و نهم دی 1389تصفيه خانه فاضلاب شهر كرمانشاه (مدول1)در يك نگاه - چهارشنبه بیست و نهم دی 1389نگاهی به تصفیه خانه فاضلاب شهر بیستون - چهارشنبه بیست و نهم دی 1389معرفی تصفیه خانه فاضلاب شهر اسلام آباد غرب - چهارشنبه بیست و نهم دی 1389فناوری های نوین درموردتصفیه آب وفاضلاب - چهارشنبه بیست و نهم دی 1389ﻓﺮآﻳﻨﺪﻫﺎي اﻧﻌﻘﺎد و ﻟﺨﺘﻪ ﺑﻨﺪي - چهارشنبه بیست و نهم دی 1389تاثیر گرم شدن کره زمین بر اکوسیستم آب‌ها - چهارشنبه بیست و نهم دی 1389اندازه گیری تری‌ نیتروتولوئنِ(TNT)در آب - چهارشنبه بیست و نهم دی 1389استفاده مجدد از پساب بهترین روش کاهش مصرف آب در ایران است - چهارشنبه بیست و نهم دی 1389بررسی اهمیت آب آشامیدنی به عنوان یک شاخص سلامتی درجمهوری اسلامی ایران - چهارشنبه بیست و نهم دی 1389سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی ایران - چهارشنبه بیست و نهم دی 1389جلوگیری کننده از تشکیل رسوب در دستگاه های اسمز معکوس - چهارشنبه بیست و نهم دی 1389تاثیرات کلر - چهارشنبه بیست و نهم دی 1389عوامل آلوده کننده آب - چهارشنبه بیست و نهم دی 1389اسمز معکوس [reverse Osmosis (RO)] - چهارشنبه بیست و نهم دی 1389دستگاه بلوئر سايد چنل - چهارشنبه بیست و نهم دی 1389خوردگي فلزات - چهارشنبه بیست و نهم دی 1389آموزش Autocad - چهارشنبه بیست و نهم دی 1389مشکلات سدیم در صنعت - چهارشنبه بیست و نهم دی 1389دانشگاه صنعت آب و برق ( شهید عباسپور ) - چهارشنبه بیست و نهم دی 1389تیتراسیون - چهارشنبه بیست و نهم دی 1389مولاريته - چهارشنبه بیست و نهم دی 1389باران اسیدی - سه شنبه بیست و هشتم دی 1389پيشگيري از خوردگي حاصله از آب مصرفي بويلرها (BFW) - سه شنبه بیست و هشتم دی 1389چند مقاله در ضمینه آب و فاضلاب - سه شنبه بیست و هشتم دی 1389هندبوک CRC جداسازی های غشایی_Handbook of Membrane Separations - سه شنبه بیست و هشتم دی 1389بهینه سازی انعقاد جلبک ها به روش SCD - سه شنبه بیست و هشتم دی 1389تصفيه آب با استفاده از نانولوله‌ها - سه شنبه بیست و هشتم دی 1389

مرجع تخصصی آب و فاضلاب

لیست مطالب

سعی بر آن است که مطالب مرجع تخصصی آب و فاضلاب شامل مسایل ، مقالات و اخبار عمران آب و فاضلاب,آب و فاضلاب و به صورت تخصصی فرآیند های تصفیه آب و فاضلاب،مهندسی آب و فاضلاب و صنعت آب و فاضلاب باشد.
دانشنامه آنلاین آب و فاضلاب
رشته های مرتبط:مهندسی عمران آب و فاضلاب،مهندسی تکنولوژی آب و فاضلاب،مهندسی آب و فاضلاب،محیط زیست،مهندسی بهداشت محیط،مهندسی آب،مهندسی شیمی و...


امیرحسین ستوده بیدختی
تمامی حقوق این وب سایت متعلق به مرجع تخصصی آب و فاضلاب است. |طراحی و توسعه:امیرحسین ستوده بیدختی|